CAROLINE LAMBRECHTS
architect
Louis De Smetstraat 26, 9050 Ledeberg
info@carolinelambrechts.be
www.carolinelambrechts.be
TEL +32 474 84 62 77
BTW BE 0862.322.971
BPB info
BPB
2016 – 2017
Brussel
opgeleverd

Het project betreft de inrichting van het gelijkvloers van het nieuwe kantoorgebouw van Perspective.Brussels: het resultaat van een wedstrijd uitgeschreven door de Bouwmeester Maitre Architecte, samen met andere gewestelijke diensten deel van Perspective.Brussels.

De nieuwe inrichting van het recent gerenoveerde gebouw aan de Naamse straat voorziet in drie zones die in open verbinding staan met elkaar. Met behulp van half-hoge wanden worden de verschillende ruimtes duidelijk gedefinieerd, terwijl het doorlopende plafond de continuïteit van het geheel bewaart.

Achter de beglaasde straatgevel ligt een ruimte voor exposities. Aan de achterzijde is een refter voorzien, in directe relatie met een binnentuin. Tussen deze ruimtes ligt een zone voor presentaties en vergaderingen. Door middel van twee ellipsvormige gordijnen is het mogelijk deze ruimte af te sluiten of op te delen.

De nieuwe wanden zijn bekleed met uitgesproken materialen: de tegels in de expo-ruimte zijn daarbij gerecupereerd uit een kantoorgebouw van Solvay in Brussel.

Lamusch architecten
laureaat wedstrijd Brussels Bouwmeester
foto’s: Filip Dujardin